Média megejelnés

Sport függőségről a Petőfi rádióban

A Petőfi rádió reggeli műsorában kérdeztek a túlzásba vitt sportolás jellemzőiről. Jó élmmény volt a beszélgetés.

A lényeg:

-sportolni jó és egészséges, éppen ezért fontos, hogy figyeljünk barátainkra, a környezetünkben élőkre, hogy ne essenek át a ló túloldalára, és nem legyen káros szenvedélyük a mozgás

- a barátoknak, családnak, párkapcsolatnak preventív ereje van

- minél nagyobb a tapapsztalata valalkinek a sportolás terén, annál kisebb eséllyel fogja túlzásba vinni az edzéseket, akár mennyiségileg, akár minőségileg.

Testedzésfüggőség: mennyit lehet és mennyit kell edzeni?

Mivel a pszichológiát nem munkának, sokkal inkább hivatásnak tekintem, ami áthatja gondolkodásomat, így a Keszthelyi féltávú IronMan versenyen is ez a hozzáállás hatotta át részvételemet.

Edzésfüggőség: ilyen az, amikor a sport mániává válik

Szinte minden irányból azt halljuk, hogy a sport egészséges, a legtöbb életmódváltó programban is erősen hangsúlyozzák a sport vagy mozgás fontosságát. A mozgásban gazdag életre inspirálnak magazinok, reklámok, barátok és ismerősök, és mindenki fontos eredményként és büszkén tekint arra, ha sikerül kiszállni a fotelből, és rávennie magát, hogy rendszeresen eddze a testét. Mi történik akkor, ha valaki átlépi a testedzésre szánt normálértéket és mániájává válik a sport? Hogyan lehet felismerni, ha függővé váltunk?

A mozgás igenis fontos!

A testedzésfüggőségről a sportorvos portálon

http://www.sportorvos.hu/sportpszichologia/20130224/testedzesfuggoseg_am...

A fogyasztói társadalom elvárása a egyes ember felé, hogy tökéletesen teljesítsen, szép, és egészséges legyen. Ennek az elvárásnak megfelelni kemény munka árán lehet, aminek egyik útja a fitness – wellness iparág kialakulását hozta magával. Ez az új irány egyre többek életét, valamint az emberi kapcsolatok átalakulását is okozza. Változást tapasztalhatunk a közösségi rendszerek tekintetében is....

Na végre itt a nyár! Népszava Nyári Psziché

     Hét ágra süt a nap, zöldbe borultak a fák, bokrok, szekrényben landoltak a téli kabátok, pulóverek. Eltűntek a fűtésszámlák – egyelőre –, a szürkeséget felváltották a színek. Mintha egy kicsit vidámabbak, felszabadultabbak lennénk. Vagy csak nyári káprázat az egész? Esetleg létezik valamilyen tudományos magyarázat is arra, miért ez a változás.